Egy héttel később tehát újra nekivágtunk az Upper West Side felfedezésének. Ezúttal nagyrészt csak jártuk az utcákat, és magunkba szívtuk a környék hangulatát. Ezeket láttuk többek között:

0831 - Upper West Side - small.jpg

0828 - Upper West Side - small.jpg

0852 - Upper West Side - small.jpg

0858 - Upper West Side - small.jpg

0861 - Upper West Side - small.jpg

Amikor kissé megfáradtunk, megpihentünk egy kis játszótéren a Hudson partján, ahol víziló szobrok voltak, Panni nagy megdöbbenésére ( később örömére ).

0854 - Upper West Side - small.jpg

A kis pihenő után megint belevetettük magunkat a nyaktekergetős sétálásba, már csak annál is inkább, mivel Dél felé haladtunk, és a házak egyre magasabbak lettek:

0876 - Upper West Side.JPG

0879 - Upper West Side - small.jpg

0883 - Upper West Side - small.jpg

0889 - Upper West Side.JPG

0894 - Upper West Side - small.jpg

0906 - Upper West Side - small.jpg

Utunk végén megérkeztünk a Central Park délnyugati sarkához. A park déli szélénél persze nem mentünk tovább, hiszen az már nem az Upper West Side lett volna ( és hát a szabály az szabály ), hanem elindultunk visszafelé a kocsihoz. Útközben még megnéztük a The Dakota nevű apartman házat. Ez arról nevezetes, hogy számos híresség lakott már benne, többek között itt élt John Lennon is, és ezen ház előtt ölték meg. Érdekes módon mindezzel kapcsolatban nem volt semmilyen emléktábla kirakva ( vagy csak mi nem vettük észre ):

0913 - Upper West Side - small.jpg

Eddig tartott ez a nap, mentünk haza, mert már későre járt. A következő állomása New York-i felfedező utunknak a Downtown lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwichct.blog.hu/api/trackback/id/tr965341051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumizsu5 2013.06.25. 23:29:41

A felemás tornyú templom rém... és a köroszlopos "In memoriam" is... de ezen legalább van jó rész (ti ketten)...
süti beállítások módosítása