Kirándulás Boston-ba

2012.09.29. 06:51

Miki egyik rokona Boston egyik elővárosában lakik. Ő Gyuri, aki egészpontosan Miki nagymamájának mostohaunokatestvére. Hogy ez mit is jelent? Az ő mostohaapja Miki nagymamájának a nagybátyja volt. Gyuri 74 éves, 56-ban emigrált, azóta már rég amerikai állampolgár, amerikai feleséggel ( Phe ), három felnőtt amerikai gyerekkel, és 5 unokával. A 74 éves kor becsapós, ez nem afféle udvariassági látogatás egy kedves öreg rokonnál, Gyuri lélekben fiatal, jó humorú, és tökéletesen beszéli az ötvenes évek magyar szlengjét. Eredetileg július 4-én látogattuk volna meg őket, de akkor mindannyian kissé betegek voltunk, így végül egy augusztusi hétvégén kerekedtünk fel, hogy eltöltsünk náluk egy éjszakát. Az út Boston-ba kb. 3 óra alapból, de arrafelé elég keskeny az autópálya, van ahol csak(!) 2x2(!) sávos, ezért odafelé és visszafelé is dugóba keveredtünk, amitől az út 5 órásra nyúlt.

Gyuriék egy kis erdőszélén lévő házban laknak. Szombat délután érkeztünk, és egy kis környékbeli sétán kívül a házban tartózkodtunk. Ennek kapcsán megismerkedtünk Gyuri két unokájával, Asher-el és Talia-val, Miki harmadfokú mostohaunokatestvéreivel ( mindenki tud követni, ugye? ), a szüleik ugyanis lepasszolták őket a nagyszülőknek, mivel ők Bruce Springsteen koncertre mentek. Ezenkívül megismerkedtünk az igazi házilag sütött amerikai hamburgerrel.

Panni Asher társaságában ( aki ugyebár a harmadfokú mostohanagybátjya ), banánokkal, és Phe háta:

Amerika 440_small.jpg

Talia:

489 - Boston Gyuriékkal_small.jpg

Másnap bementünk Boston-ba, ahol tettünk egy kis sétát, és megtekintettük a helyi akváriumot, Panni nagy örömére. Bár a kedvence a pingvinek és a fókák voltak, azért a halak is lekötötték.

497 - Boston Gyuriékkal_small.jpg

502 - Boston Gyuriékkal_small.jpg

Amerika 458_small.jpg

Amerika 461_small.jpg

523 - Boston Gyuriékkal_small.jpg

Amerika 469_small.jpg

Ezután ellátogattunk egy fagyizóba, ami Gyuriék szerint a legjobb a környéken. Összehasonlítási alapunk ugyan nincs, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, megtudtuk például, hogy a mini adag kb 4 magyar gombócot jelent, a kicsi pedig úgy 6-ot. Bele sem mertünk gondolni, mit takarhat a nagy adag. Kész szerencse, hogy Panninak nem rendeltünk saját adagot, a mieinkből is bőven jutott neki:

Amerika 479_small.jpgAmerika 481_small.jpg

Ráadásként a fagyizó a puszta közepén volt található, és volt mellett egy kis tehén karám, és egy kis kecske karám, Panni nagy örömére:

542 - Boston Gyuriékkal_small.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwichct.blog.hu/api/trackback/id/tr784809387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumizsu5 2012.10.13. 10:52:54

Ez a "harmadfokú mostohanagybáty" nekem is követhetetlen, pedig ismerem Gyurit és a pereputtyot...
Az amerikai fagyit el tudom képzelni, mindenben extra large-okat esznek/isznak.Phe is Gyuri is jól néz ki! De főleg Panni!

Jumizsu5 2012.10.13. 10:53:36

Ja és a pingvin-szeretetet tőlem (is) örökölhette...

Julkóó 2012.10.16. 14:48:28

Hát Panniról - a többi mellett - az a pingvines utáni kép irtó édes!
süti beállítások módosítása