Poughkeepsie

2013.06.26. 05:26

Egy kellemes tavaszi napon meglátogattuk a festői Poughkeepsie-t, ami egy kisváros New York államban, a Hudson folyó mentén északra New York-tól úgy 100km-re, tőlünk úgy egy órára kocsival. Utazásunk oka két cél volt, amit felfedeztünk ebben a kisvárosban: Itt élt Samuel Morse, és itt található a házában a mai napig az ő emlékét őrző múzeum, továbbá van itt egy gyalogos híd a Hudson fölött.

Először tehát Morse-ról ( blogunk ismeretterjesztő rovata következik). Samuel Morse eredetileg festőművész volt, mielőtt informatikus lett. Művészként is népszerű volt a maga korában, de a telekommunikációs tevékenysége révén gazdag is lett, amiből megvásárolt egy folyóparti igen nagy, kb 1 négyzetkilométeres telket, ahova felépíttetett magának egy igen pazar kis vityillót. Belül tilos volt fényképezni, kívülről viszont nem volt semmi akadálya:

1114 - Poughkeepsie - small.jpg

1115 - Poughkeepsie - small.jpg

1118 - Poughkeepsie - small.jpg

Morse halála után nemsokkal a Young család birtokába került a ház. Ettől kezdve ők élvezhették a kilátást a Hudson folyóra, amit mi is megtekintettünk:

1119 - Poughkeepsie - small.jpg

A Young családban két gyerek született, viszont ők mindketten utód nélkül haltak meg, végrendeletükben pedig azt hagyták meg, hogy a házat illetve vagyonuk egy részét ráfordítva múzeum jöjjön itt létre. Így is lett. A birtokon máig megtalálható Young-ék kutyáinak sírja. Elég sok kutyát tartottak:

1122 - Poughkeepsie - small.jpg

Utunk másik állomása a sétálóhíd volt, ami a Hudson fölött ível át. Alapvetően ez egy nagyon érdekes dolog is lett volna, ha nem lett volna rendkívül szeles az idő, és hát mivel a hidakon meg mindig szelesebb, mint amúgy, nem volt túl kellemes a séta, a gyerekek is nyavalyogtak, úgyhogy elég hamar visszafordultunk. Azt azért meg kellett állapítanunk, hogy nagyon vagány dolog egy ilyen sétálóhíd. Nagyon pöpec lehet például kocogóként átfutni a túlpartra, majd vissza, nem csoda hogy sokan tették is ezt ottlétünkkor. A kilátásban azért mi is gyönyörködtünk egy keveset, mielőtt hazaindultunk volna:

1140 - Poughkeepsie - small.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwichct.blog.hu/api/trackback/id/tr605370192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumizsu5 2013.07.07. 07:56:02

18 eltemetett kutyus? Nálunk csak 2 van a kert szélén, jeltelenül, a harmadik, Kócos sajnos eltűnt. De nem felejtjük el őket...
süti beállítások módosítása