Philadelphia környéke

2012.10.27. 18:00

Philadelphiai utunk második napján a város környékén látogattunk meg pár helyet. A környék alatt itt úgy a 100km-es környéket kell érteni, ebben az országban az még simán közelnek számít.

Első célpontunk egy skanzen volt, ahol beleshettünk a 19. századi amerikaiak mindennapjaiba. Errefelé már akkor is faházakat építettek,  a mintaként jelen lévő kb. 30nm alapterületű házban állítólag 8-10 gyereket is felneveltek. A földszinten a szülők és a konyha volt, a padlástérben a gyerekek, feltehetően kupacban.

0643 - Skanzen.JPG

Megtekintettük még a korhű tanodát, fogadót, kovácsműhelyt, fonót, stb-stb. Sajnos nem fényképeztünk túl sokat, de úgy általánosságban elmondható, hogy régen itt is minden régiesebb volt.

A következő programpontunk a bálnanézés volt. Nagy reményekkel vágtunk neki a 3 órás hajóútnak, bár már előre hűtötték a kedélyeket, hogy bálnát azért nem biztos, hogy látunk. Ez végülis így is lett, de delfineket szép számmal nézhettünk. Tettünk pár kísérletet a lefotózásukra, de nem voltunk túl sikeresek, nem könnyű elkapni a pillanatot, amikor a delfin kiugrik a vízbűl. Álljon itt a legjobban sikerült kép:

0657 - Whalewatching.JPG

Most képzelhetitek hogy sikerült a többi! Panni azért így is imádta az utat, végig pörgött, mi meg rohangáltunk utána, hogy ne tegyen kárt magában, a hajóban, és utastársaiban. Azért néha megpihent egy kicsit, ugyanis ülőhelyünk előtt remek állóalkalmatosságot talált, ahonnnan nézhette a végtelen vizeket:

0663 - Whalewatching.JPG

Harmadik úticélunk Atlantic City volt, ami lényegében a keleti part Las Vegas-a, bár kissé más a jellege. Itt ugyanis csak néhány kaszinó van a város közepén, a nagy többségük a város szélén van hatalmas komplexumok formájában, sokszor önálló lehajtóval, végtelen nagy épületekkel. Azért itt is adnak a látványosságra:

0672 - Atlantic City.JPG

0674 - Atlantic City.JPG

0679 - Atlantic City.JPG

0686 - Atlantic City.JPG

0688 - Atlantic City.JPG

0689 - Atlantic City.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwichct.blog.hu/api/trackback/id/tr804873429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumizsu5 2012.11.02. 21:48:42

A "Taj Mahal"-juktól azért kiveri az embert a víz...
süti beállítások módosítása